Šéf importu Libor Beneš odhalil plány na rok 2024 na tiskovce v Revíru
Spread the love

Bar Revír v pražském Karlíně hostil 15. ledna bilanční tiskovku českého Fordu. Jeho country manažer Libor Beneš vysvětloval novinářům loňské nepříliš zářivé registrace značky. Akci zakončil novinářský hokejový zápas na River Rinku.

Ford kdysi šlapal na paty první trojce importérů. Jenom Fusionů dokázal v jednom roce prodat sedm tisíc. Loni registroval v Česku dle vlastních statistik celkem 8249 aut.

Podle žebříčku SDA se umístil v osobních autech na devátém místě, až za prémiovými značkami Mercedes a BMW. Lepší to bylo v LUV segmentu, tam byl Ford na bronzové pozici. Hlavně díky vlajkovému Transitu. V součtu to pro značku znamenalo šestou pozici v pelotonu SDA.

„V loňském roce jsme se nacházeli v situaci, kdy u řady vozů dobíhala současná modelová řada a nová ještě nebyla na trhu. Poklesy tak zaznamenaly řada Kuga a Puma, stejně jako Tourneo. Navíc model Fiesta končí bez náhrady, už také nenabízíme S-Maxe,“ upřesnil Beneš s tím že v minulém roce mohl prodat více aut, kdyby byl dostatek aut z továren. To se týkalo například modelu Focus.

Nabídka Fordu 2024 představuje deset osobních modelů

Plán na 2024 – 8500 registrací

Letos ale podle něj bude mít Ford co prodávat. Import sází hlavně na užitkové vozy, brousí ale zbraně i v segmentu OA:

„Největším naším želízkem bude Tourneo, již za nedlouho dorazí nová Kuga a za ní také Puma. Dorazí také nový Mustang, Explorer a další novinky,“ slibuje Beneš dealerům. Jeho letošní celkový plán – celkem 8500 registrací.

Hokejový match na River Rinku

Po tiskovce se mluvčí značky Petr Burián (dosud aktivní soutěžní hokejista) a pětice nejzdatnějších novinářů vypravila na blízký River Rink, aby sehrála hokejový zápas.

Utkaly se tříčlenné týmy, Autosalon Prima proti zbytku Prahy. Autosalon měl na ledě mírnou převahu, ovšem za cenu dvojnásobného zranění svého kapitána Ondřejě Běhala.

Zdroj: Erich Handl, Karlín

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *