Spread the love

Bridgestone Corporation navázala jako globální partner olympijských a paralympijských her partnerství s několika desítkami elitních sportovců z celého světa. Společnost vytváří na cestě k Letním olympijským a paralympijským hrám 2024 globální soupisku týmu ambasadorů značky Bridgestone.

Na soupisce týmu ambasadorů Bridgestone pro letošní hry v Paříži je 40 sportovců z 9 zemí a více než 20 sportovních disciplín. Součástí této skupiny je 20 olympijských a paralympijských medailistů, kteří dohromady získali 46 medailí.

Na seznamu ambasadorů z týmu Bridgestone zaujmou především držitelé zlatých medailí Amandine Buchardová (judo) a Mandy François-Elieová (paralympijská atletka) z Francie, Malaika Mihamboová (skok do dálky) z Německa, Gianmarco Tamberi (skok do výšky) a Gregorio Paltrinieri (plavání) z Itálie, Kosuke Hagino (plavání) z Japonska, Saúl Craviotto (sprint na kajaku) ze Španělska, Adam Peaty (plavání) a Charlotte Worthingtonová (freestyle BMX) z Velké Británie a Daniel Romanchuk (paralympijský atlet) a Susannah Scaroniová (paralympijská atletka) z USA.

„Je nám ctí spolupracovat s tímto inspirujícím týmem sportovních ambasadorů, jejichž vliv sahá daleko za hranice sportovišť a které budeme s hrdostí povzbuzovat na jejich cestě do Paříže 2024,“ řekl Thierry Jupsin, viceprezident společnosti Bridgestone EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) odpovědný za marketing značky.

„Tyto osobnosti věrně ztělesňují naše přesvědčení, že tím opravdu nejdůležitějším je umožňovat všem lidem podávat nejlepší výkony, jichž jsou schopni, bez ohledu na jejich zázemí nebo schopnosti – nejen dnes, ale i v nadcházejících letech.“

Soupiska podle firemních hodnot

Sportovci byli vybíráni na soupisku na základě shody jejich hodnot s hodnotami značky Bridgestone. Společnost Bridgestone bude v rámci svých marketingových iniciativ, akcí pro zaměstnance i zákazníky a aktivit pro komunity na cestě do Paříže oslavovat a šířit osobní příběhy a vášeň týmu ambasadorů Bridgestone. Každý sportovec rovněž obdrží finanční podporu a bude mít přístup k produktům, službám a řešením společnosti Bridgestone.

V rámci podpory paralympijského hnutí zahrnuje seznam globálních ambasadorů sdružených v týmu Bridgestone 20 paralympijských medailistů a nadějných hendikepovaných sportovců. Tým zahrnuje hendikepované sportovce z USA a Thajska.

Vybavení pro hendikepované sportovce

Bridgestone také bude i nadále využívat své znalosti a zkušenosti z oboru pneumatik a gumárenských produktů ve spolupráci s odborníky, inženýry a sportovci na vylepšování vybavení pro hendikepované sportovce. Technické centrum společnosti Bridgestone Americas v Akronu (stát Ohio/USA) spolupracuje s týmem ambasadorů Bridgestone z řad hendikepovaných sportovců, mezi něž patří Chuck Aoki (vozíčkářské rugby), Aaron Pike (paralympijský atlet) a Scout Bassett (paralympijský atlet). Tato skupina se společně zabývá výzkumem využití pryže pro pneumatiky k výrobě rukavic, obručí pro manuální ovládání invalidního vozíku, běžeckých protéz, podrážek s hroty a dalších pomůcek.

Tento výzkum byl původně zahájen ve spolupráci s hendikepovanými sportovci v Japonsku, jimž Bridgestone pomáhá dodávkami speciální pryže pro pneumatiky k výrobě rukavic a běžeckých protéz. Společnost Bridgestone také vyvinula speciální pneumatiky pro vozíčkářský tenis, které používá Manami Tanakaová, ambasadorka týmu Bridgestone a zaměstnankyně společnosti Bridgestone.

Zdroj: Zorka Mašková

Related Post