Spread the love
Volkswagen odstoupil od jednání s Renaultem o společném vývoji cenově dostupné elektrické verze vozu Twingo, uvedly čtyři zdroje obeznámené se situací, což je překážka pro úsilí evropských výrobců automobilů odrazit čínské rivaly.

Kolaps jednání by mohl znamenat, že německá automobilka možná bude muset jít sama do vývoje vlastního cenově dostupného elektromobilu . Renault bude pokračovat v navrhování svého elektrického modelu Twingo, jehož uvedení na trh je naplánováno na rok 2026.
Obě automobilky doufaly, že sdílení práce sníží náklady, které představují klíčovou překážku pro evropské automobilky tváří v tvář levnějším vozům z Číny.
Potenciální partnerství mezi Volkswagenem a Renaultem by spojilo známá jména dvou největších evropských ekonomik a vytvořilo by protiváhu proti asijským rivalům, kteří by pronikali na místní trh.
Jeden ze zdrojů uvedl, že podniková rada Volkswagenu sehrála roli v rozpadu rozhovorů, a dodal, že společně vyvinuté elektrické Twingo by mohlo být připraveno již v roce 2026.
Zdroj: Reuters

Related Post