Spread the love

Pracovní skupina SDA pro přípravu ankety Auto roku 2025 v ČR projednala návrhy na složení odborné poroty, termínů letošních testovacích jízd a vyhlášení vítěze na začátku roku příštího. PR manažeři svazu měli finální návrh projednat tento čtvrtek.

Složení poroty by se nemělo zásadně lišit od loňského ročníku ve kterém 20 předních českých motoristických novinářů zvolilo Autem roku 2024 Mercedes-Benz Třídy E.

Systém volby bude opět kopírovat model volby evropského Auta roku, které rovněž volí výhradně odborná porota ve dvoukolovém režimu.

O titul Auto roku 2024 v České republice se loni ucházelo celkem 21 vozů, kandidátská listina pro letošek bude známa na podzim.

Porotci budou ve své volbě zohledňovat celou řadu atributů – technické inovace a technologickou vyspělost vozu, bezpečnost, vliv na životní prostředí a hospodárnost provozu, jízdní vlastnosti, poměr hodnoty a ceny, design, komfort nebo výkonnost – přičemž hlavními faktory hodnocení byly úroveň technických inovací a získaná hodnota za vynaložené peníze.

Vedlejší kategorií ankety by opět měla být volba nejlepšího PR manažera roku 2024.

Zdroj: Erich Handl, KMN

 

Related Post