Spread the love

Největší krytý autosalon předváděcích, zánovních a ojetých vozů v Evropě otevřela v sobotu 8. června 2024 Louda Auto v Poděbradech, v těsném sousedství dálnice D11 u exitu 35. Dealer odhalil plány novinářům  na tiskové konferenci.

Areál patří holdingu Louda a má krytou plochu 40 000 m2, tři podlaží, vnitřní kapacitu až 3000 automobilů, práci zde najde na sto zaměstnanců a areál disponuje opravdu komplexním zázemím, specificky orientovaným pro potřeby obchodování se zánovními automobily.

Podle slov Pavla Loudy, by se portfolio nabídky mělo orientovat převážně na vozy ve stáří do tří let, které sice nejsou papírově nové, ale díky péči jim před prodejem věnované, jako nové většinou vypadají. Pro zákazníky je tak v poděbradském komplexu připraven zážitkový nákup.

Projekt za miliardu  

Na pozemku o celkové ploše 100 000 m2 vznikla v letech 2022 až 2024 unikátní investice v hodnotě jedné miliardy Kč. Developerem je Louda Reality a za architektonicky unikátní stavbou stojí Atelier Testudo a archicraft. Přes opravdu impozantní rozměry zapadá novostavba do okolní krajiny a nepůsobí objekt nijak rušivě.

V rozsáhlém klimatizovaném objektu je na ploše šesti fotbalových hřišť dostatek prostoru pro nabídku až 3000 automobilů, které jsou rozmístěny tak, aby se zákazníci mohli při výběru dobře orientovat. Určitě největší předností, ve srovnání s většinou prodejen ojetých automobilů je možnost si vyhlédnutá vozidla za každého počasí pohodlně prohlédnout v příjemném prostředí. Cílem je, aby prodej zde byl úrovní srovnatelné s prodejem nových vozů.

Komplexní zázemí

Nechybí zde samozřejmě ani „elektrosekce“ pro zánovní vozidla s elektrickým pohonem a nabíjecí infrastruktura šesti stojanů. Součástí jsou i technické, kontrolní a servisní prostory, orientované na prohlídky vozidel před prodejem, myčka exteriérů a sekce pro „kosmetiku“ interiérů, nebo finanční oddělení, zajišťující veškeré služby spojené s financováním nákupu, včetně leasingu, ale i pojištění apod.

K občerstvení slouží vlastní Bistro+ a pro doprovod malých motoristů je připraven také dětský koutek a výstava více než čtyř tisíc autíček Matchbox.

Po sobotním otevření začne pilotní provoz a do podzimu dojde k postupnému naběhnutí všech doprovodných služeb a unikátních prodejních aplikací.

Doba nahrává tomuto projektu

Záměru věnovat se v takovém rozsahu obchodování se zánovními a ojetým vozidly významně nahrává současná politika EU, vlád i výrobců, která je orientovaná na dražší motorová vozidla a připravuje zákaz prodeje automobilů. Lidé ale potřebují jezdit automobily a nabídka cenově dostupnějších vozů, které jsou očividně ve velmi slušném stavu, často ještě v záruce a může ještě klidně sloužit dvacet let, je pro mnohé atraktivním řešením.

Pětadvacet aut v elektrosekci

Významné místo v novém autosalonu bude mít i velká elektrosekce, kde bude umístěno více než 25 předváděcích modelů na elektrický pohon různých značek. Ty bude možné si i na místě vyzkoušet. Cílem je ukázat, že není třeba se elektromobility bát. Emoce jsou z elektroauta jiné než ze spalovacího motoru, ale kdo si to vyzkouší, tak na něj bez problémů přejde. Jsou poměrně hodně návyková,” dodává Pavel Louda.

Karel Beránek, Poděbrady

 

Related Post