Panamera byla vytažena autovýtahem až do 9. patra bývalé Chirany Modřany (nyní loftový projekt Vanguard)
Spread the love

Porsche Inter Auto CZ svolalo 11. prosince novináře do Vanguard Prague, aby ukázalo co se skrývá v novém Porsche Panamera. Šéf značky Jan Sedláček hovořil i o jejích letošních prodejních výkonech.

„Letos v Česku prodáme přes 700 automobilů, z našich modelových řad se nejvíce prodávají SUV Cayenne a Macan, které si letos zvolilo přes dvě stě zájemců,“ řekl našemu časopisu Sedláček. Celkově bude podle jeho slov v České republice v provozu přes 11 tisíc vozidel Porsche.

„Toto úctyhodné číslo bohužel znamená, že naše servisy přestávají stíhat obsluhu těchto aut,“ řekl šéf importu.

Firma proto chystá pro značky Porsche, Bentley a Lamborghini v rámci Prahy zbrusu nové prodejní a servisní místo. Její manažeři letos poklepali na základní kámen novostavby, která se za dva roky stane zázemím nejen pro tyto exkluzivní značky, ale budou zde také kanceláře společnosti.

Manažeři značky letos slavnostně poklepali na základní kámen projektu

„Koncem roku 2025 bychom chtěli nové prodejní a servisní místo slavnostně otevřít a zároveň sem přestěhovat kanceláře společnosti Porsche Inter Auto CZ,“ doplnil Sedláček.

Limuzína v 9. patře nad Prahou

Hlavním tahákem ale byla ve Vanguardu nová Panamera, kterou Porsche nechalo vyvézt až do devátého patra modřanského marakodrapu, který je v současnosti přestavován na moderní lofty.

„Třetí generace sportovního luxusního sedanu se vyznačuje širší škálou digitálních funkcí a širším spektrem mezi dynamickými výkony a jízdním komfortem. Výkonnější pohonné jednotky E-Hybrid a nový systém odpružení s vysokou výbavou podtrhují nároky na nabídku nejdynamičtějšího sedanu v segmentu. Nejvýkonnější verze zrychlí z nuly na sto za necelé 4 sekundy,“ uvedl manažer importu Pavel Kolář.

Panamera Turbo E-Hybrid zrychlí podle specifikací z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 315 km/h. Kapacita baterie hybridu je nyní 25,9 kWh. To umožňuje ekvivalentní dojezd na elektřinu až 91 kilometrů v kombinovaném cyklu WLTP nebo 83–93 km v městském cyklu. Nová palubní nabíječka střídavého proudu o výkonu 11 kW zkracuje dobu nabíjení na 2 hodiny a 39 minut.

Zdroj: Erich Handl, TK Porsche, Modřany

 

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *