Spread the love

Suzuki ukázalo čtvrtou generaci Swiftu. Příchod modelu na český trh očekává automobilka v druhém čtvrtletí roku 2024.

Model Swift letos oslavil 40 let. Je označován jako globální model, kterého se za uplynulých 19 let prodalo ve 169 zemích světa přes 9 milionů kusů.

Klíčové přednosti nového Swiftu dle výrobce:

⚫ Zajímavý design exteriéru a interiéru
⚫ Pokročilé bezpečnostní funkce
⚫ Nový motor 1,2 l s 12V mild-hybridním systémem SHVS

Nový Swift zdobí leskle černá maska chladiče a diodový pás denního svícení ve tvaru L navazují na výrazný podélný prolis, který obepíná celou karoserii. Vystouplé lemy blatníků ještě více zdůrazňují tyto stylové prvky.

Z bočního pohledu zaujmou svalnaté proporce, které podtrhují plovoucí střechu „vznášející se“ nad černými sloupky karoserie.

Trojrozměrná grafika koncových světel a široký nárazník zasahující do boků dodávají novému Swiftu ze zadního pohledu robustní a hravý vzhled, který v okolním provozu bezpochyby vynikne.

V novém Swiftu je motor 1,2 litru spojený s mild-hybridním systémem SHVS, který dále snižuje spotřebu a emise. Mild-hybridní sytém pomocí generátoru mění při zpomalování kinetickou energii vozu na elektřinu, kterou ukládá v lithium-iontové baterii. Takto uchovanou energii pak využívá při zrychlování.

ALLGRIP AUTO

Automatický systém pohonu všech kol, který připojuje zadní kola vždy, když zaznamená pokles trakce u kol přední nápravy. Při prokluzu předních kol viskózní spojka přenese točivý moment na zadní kola, a tím zlepší trakci, zejména při jízdě na sněhu a jiných druzích kluzkého povrchu.

SUZUKI CONNECT
Zpřístupňuje řidiči v reálném čase údaje z komunikačního modulu vozu (DCM) a umožňuje pohodlné sledování informací a ovládání některých funkcí přes aplikaci SUZUKI CONNECT v chytrém telefonu. Některé funkce SUZUKI CONNECT jsou v novém Swiftu nyní také přístupné přímo přes 9‘‘ displej.

Hlavní funkce SUZUKI CONNECT:
– Informace o stavu vozu
– Lokalizace zaparkovaného vozu
– Historie jízd
– Monitorování vozidla na vymezeném území
– Bezpečnostní varování
– Zobrazení varovných kontrolek
– Upozornění na servis nebo svolávací akci

Bespoke Media, Dominika Baborská

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *