ŠKODA ENYAQ během výroby na montážní lince ve ŠKODA Auto, závod Mladá Boleslav.
Spread the love
Generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal komentoval aktuální statistiku zahraničního obchodu. Mezi nejvíce rostoucí položky loňského roku patřila motorová vozidla.

„Statistiky zahraničního obchodu za měsíc listopad ukazují meziroční pokles vývozu o 2,6 %, meziměsíčně je to pak o 1,4 %. Po mírně kladném výsledku v říjnu se vývoz v listopadu opět vrací do záporných čísel a pokles vývozu se projevil ve většině odvětví. Mezi nejvíce rostoucí položky vývozu patřily motorová vozidla a ostatní dopravní prostředky, které ovšem nedokázaly vyrovnat pokles vývozu ve většině odvětví. V listopadu se export meziročně nejvíce zvýšil do zemí, jako je Japonsko a Indonésie, které mají ovšem výrazně nižší podíl na vývozu oproti Německu. Naopak pozorujeme mírný meziroční pokles exportu na sousední trhy, jako je Německo nebo Slovensko, výrazný pokles je u Rakouska,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel CzechTrade a dodává: 
„Letos máme pro české exportéry připravenou řadu akcí, už v únoru mohou konzultovat své exportní plány na tradičním Meeting Pointu CzechTrade v Praze. V návaznosti na naši strategii se ještě více zaměříme na přesně vydefinované perspektivní sektory, které jsme stanovili na základě identifikovaných příležitostí v zahraničí a potenciálu domácích firem. Kromě tradičních sektorů podpoříme startupy a vysoce inovativní firmy, a to například dalším rozvojem projektů, jako je City For The Future nebo Exportní aliance. Stávající aliance, včetně nejnovější Bound by Jewellery, která podporuje internacionalizaci českého šperkařského designu, plánujeme doplňovat o další, nabízí se oblast obnovitelných zdrojů. Kromě toho zahájíme provoz celkem čtyř nových zahraničních kanceláří, mimo jiné i v japonské Ósace.“
Zdroj: Czech Trade
Výroba vozu Škoda Enyaq Coupe iV ve ŠKODA Auto Mladá Boleslav.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *