Spread the love

Hotel Savoy ve Špindlerově Mlýně hostil ve čtvrtek 25. ledna prezentaci modernizovaných modelů Audi. Šéf značky Marcel Archleb dal novinářům na otestování Q8, SQ8, A7, A6 Avant, A6 Allroad, Q7 s kompozitní ochranou a také A4 Avant Perfection.

„V roce 2022 jsme v Česku registrovali necelých 3500 aut, loni jsme překonali  číslovku 4000,“ pochlubil se Archleb s tím, že šlo o nejlepší výsledek za 6 let.

Tahákem prodejů podle něj byly modely Q7 a Q8, dobře šla také řada A6. K tomu se prodalo 200 elektromobilů řady e-tron.

„Kromě toho se chytla naše nabídka na model A4 kde jsme už v prosinci registrovali 500 objednávek,“ řekl šéf značky s tím, že silným prodejům loni pomohla odložená poptávka z minulých let, kdy se na nová auta čekalo kvůli logistickým problémům.

Audi letos nasadí řadu modernizací, z nichž většina se podle importu dostane pod dva miliony bez DPH.

Audi Q8

Vlajková loď rodiny Q a tahoun prodejů značky v ČR, loni se prodalo osm stovek kusů.

Letos bude na přání dodávaný exteriérový paket S line se sportovnějším vzezřením. Audi poprvé zařazuje do výbavy modelu Q8 světlomety HD Matrix LED s laserovými dálkovými světly. Tyto světlomety navíc disponují digitálními světly pro denní svícení s volitelným světelným designem. Digitální zadní svítilny OLED se čtyřmi volitelnými designy koncových světel završují rozšířenou nabídku osvětlení. Vrcholné postavení mezi modely Q zdůrazňují nová kola, barvy, ozdobná obložení a sedadla s kontrastním prošíváním.

Ceny nového modelu Audi Q8 začínají od 2 039 900 Kč včetně DPH.

Limitovaná edice O5 Perfection

Audi letos rozšiřuje nabídku modelů v limitované edici Perfection o Q5 v obou karosářských verzích SUV i Sportback. Koncept limitované edice Audi Q5 Perfection vychází z limitovaných edicí Audi A4 Perfection a Audi A5 Perfection.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo rozšířit nabídku limitované edice Perfection o modely Audi Q5 a Audi Q5 Sportback. Můžeme tak našim zákazníkům nabídnout za mimořádně výhodných podmínek již třetí modelovou řadu z našeho širokého produktového portfolia,“ říká Marcel Archleb a dodává:

„Stejně jako již v závěru loňského roku úspěšně uvedené limitované edice Audi A4 Perfection a Audi A5 Perfection kombinuje i Q5 Perfection vytříbený sportovní styl s praktickými vlastnostmi a prémiovou sofistikovaností. Nové Audi Q5 Perfection je tak ideální volbou pro řidiče, kteří touží po reprezentativním vzhledu, komfortním interiéru, rozšířené výbavě S line a vynikajících jízdních vlastnostech díky pohonu všech kol quattro za skvělou cenu.“

Nové Audi Q5 Perfection lze objednávat ve verzi S line 40 TDI quattro za akční cenu 1 269 900 Kč (1 049 504,13 Kč bez DPH). V karosářské variantě Sportback vyjde Q5 Perfection s uvedeným pohonem na 1 354 900 Kč (1 119 752,07 Kč bez DPH). V obou případech zahrnuje sériová výbava limitované edice Audi Perfection mimo jiné pakety Gravity a Sport Edition, černé podélné střešní nosiče, leskle černé kryty vnějších zpětných zrcátek, leštěná 19“ kola z lehké slitiny v pětipaprskovém designu S obutá do pneumatik 235/55 R 19, interiérový paket S line a metalický lak.

Akční paket Gravity rozšíří sériovou výbavu o funkci Audi Hold assist, komfortní třízónovou automatickou klimatizaci, zvukovou aparaturu Audi Sound systém, adaptivní tempomat a paket asistenčních systémů City. Interiérový paket S line potěší zákazníky sportovními sedadly vpředu a čalouněním v kombinací mikrovlákna Dinamica a kůže. Sportovní atmosféru v interiéru dotváří ozdobná obložení z broušeného hliníku.

Jedna z testovacích tras pancéřované Q7 vedla ke Špindlerově boudě

Modely A6 a A7

Modely Audi A6 a Audi A7 včetně příslušných modelů letos obdržely kromě nově koncipovaných výbavových linií s originálními designovými prvky na přídi a zádi modely také nové barvy karoserie a interiéru, nové designy kol a rozšířenou sériovou výbavu.


Modernizované modely Audi A6 lze objednávat za ceny od 53 800 eur. Ceny Audi A7 začínají od 63 500 eur.

Zdroj: Audi Winter Test Drives, Erich Handl, Špindlerův Mlýn

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *