Spread the love

Škodovka v lednu zahájila ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi výrobu modernizované Scaly a městského SUV Kamiq, u dealerů jsou k mání už od února. Mezinárodní novinářská komunita si vyzkoušela novinky na testovacích trasách kolem německého mezinárodního letiště Frankfurt.

Prezentaci vozidel hostily VIP prostory letiště: „Nový vzhled předního a zadního nárazníku a ostřeji řezané přední světlomety dodávají modelu Scala sportovnější vzhled, vůz Kamiq působí dojmem robustnějšího SUV. Oba modely také přicházejí s novým interiérem s několika variantami a novými udržitelnými materiály,“ řekli české skupině manažeři značky Pavel Jína a Jan Hrbek s tím, že nově jsou v nabídce pro oba modely Matrix-LED světlomety.

Modernizaci modelů doplňují tři motory aktuální generace evo2 s výkonem od 70 kW do 110 kW a rozsáhlé portfolio bezpečnostních prvků a asistenčních systémů.

Nejnovější vylepšení uvedených produktových řad zahrnují nové prvky výbavy a asistenční systémy. Kromě toho automobilka v obou modelech výrazně zvýšila využití udržitelných materiálů.

Z Frankfurtu se zástupci médií vydali na testovací trasy podél toku Rýna, motorizace bylo možné měnit na záměčku Swarzenstein. Oběd se podával v restauraci Müllers auf der Burg.

Od představení obou modelů v roce 2019 sjelo z výrobní linky přes 260 000 vozů modelu Scala, přičemž jen v roce 2023 jich bylo vyrobeno více než 56 000. Městského SUV Kamiq bylo v roce 2023 vyrobeno přes 107 000 kusů, což z něj činí nejprodávanější SUV značky s celkovým počtem více než 576 000 vyrobených vozů od jeho uvedení na trh.

Erich Handl, Frankfurt

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *