Poslední příspěvek koncernu k elektromobilitě - Volkswagen ID.7
Spread the love

Elektrický Volkswagen ID.7 prošel v lednu provozně servisním školením pro dealerskou síť a na Panství Dlouhá Lhota u Příbrami si v posledním lednovém dnu odbyl produktovou prezentaci a novinářské testovací jízdy.

Dealerské školení nového elektromobilu trvalo dva dny a účastnilo se ho 190 lidí. Novináři se stihli seznámit se základními informacemi za 40 minut. Pak se účastníci vydali na testovací jízdy po okolních příbramských okreskách.

„Nový elektromobil je posledním přírůstkem řady ID, kerá se objevila v roce 2021 na trhu v podobě modelu ID.4. Dále jsem uvedli ID.5, model ID.Buzz, loni ID.3 a letos vrcholíme velkou limuzínou,“ uvedl mluvčí značky David Valenta s tím, že brzy přijde k prodejcům i prostornější verze Tourer.

„Vůz s hmotností přes 2 tuny a výkonem 300 koní se dobře drží na silnici díky moderním asistenčním systémům, může bez obav i na dálnici díky propracované aerodynamice. Baterie (400 voltová) nabízí dobíjeníi až 180 kw. Devadesátikilový třífázový synchronní motor s permanentními magnety je úspornější než u dalších elektromobilů řady ID, podařilo se to snížením otáček pro zvýšení dojezdu,“ uvedl školitel Volkswagenu Radim Sadílek.

Michal Busta z Business Caru zkontroloval v rámci testovací jízdy „motorový prostor“ vozu.

Hmotnost vozu snižuje hliníková karoserie, matrixová světla se chlubí 55 diodami v každém světlometu. ID.7 se vyrábí v německém Emdenu, baterie pocházejí od externích asijských dodavatelů.

ID.7, větší než VW Passat, míří hlavně do fleetového segmentu, ale prodejci VW sázejí i na akční verzi modelu s názvem People za 1,6 milionu korun, která k základu přidává za příplatek 50 tisíc korun výbavu za 180 tisíc korun.

Erich Handl, TK VW, Panství Dlouhá Lhota

 

 

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *