Spread the love

Logistická a potravinářská společnost HOPI převzala plně elektrický tahač návěsů Mercedes-Benz eActros 300. Vozidlo bude využívat v pravidelné přepravě zboží z pobočky v Prostějově.

Předání elektrického tahače návěsů Mercedes-Benz eActros 300 logicky navazuje na dlouholetou spolupráci mezi dovozcem nákladních vozidel Mercedes-Benz a společností HOPI, která je jednou z firem, které se ve střední a východní Evropě zabývají výrobou, skladováním a distribucí potravin. Vozidlo bude nasazeno v běžném každodenním rozvozu na stálé trase z areálu  společnosti HOPI v Prostějově.

Tento areál je vybaven nejmodernější fotovoltaickou technologií, zahrnující jak solární elektrárnu na střeše, tak i bateriové úložiště a výkonnou nabíjecí infrastrukturu, což umožní vozidlo provozovat skutečně bez emisí. To je hlavním přínosem nového řešení přepravy elektrickým vozidlem.

V roce 2024 bude společnost HOPI testovat i jeden z prvních kusů nové generace elektrických nákladních vozidel Mercedes-Benz, model eActros 600.

Ve výhledu do příštího roku je i plán pořízení tohoto nového modelu, který přinese výraznější zefektivnění bezemisní přepravy díky nejmodernější technice pohonu z akumulátorů a umožní pružnější plánování a vyšší přepravní výkony díky delšímu dojezdu.

Zdroj: Mercedes-Benz Trucks, David Chleboun

Related Post