Spread the love

Z dobře informovaných zdrojů získal časopis Automakers dosud oficiálně nepotvrzenou zprávu, že s březnem skončil ve funkci generálního ředitele Grand Automobile Central Europe Kft. (GACE) Vladimír Vošický.

Podle vyjádření GACE, která do ČR dováží mimo jiné Nissany, se v případě Vladimíra Vošického mělo ale jednat o předem plánovaný krok, neboť jeho angažování bylo jen na časově omezený projekt, s cílem upevnění základů podnikání společnosti GACE v České republice.

Funkci generálního ředitele GACE zastával od listopadu 2022 a řídil nejen import automobilů Nissan, ale také strategii nadnárodní obchodní společnosti ve vztahu k její plánované expanzi na český trh.

Končí tak jeho patnáctiměsíční mise s tím, že nadále nebude ani součástí týmu GACE. Za tuto poměrně krátkou dobu se mu podařilo dosáhnout mnoha úspěchů a spolu se svým týmem přispěl k významnému zlepšení v oblasti prodeje, poprodejních služeb, rozvoje sítě i značky.

Na profesní sítí LinkedIn je Vladimír od března vedený jako „Freelancer“.

Od Fordu přes Peugeot a Hyundai

Ing. Vladimír Vošický působí v oboru automotive už hodně dlouho a je dobře znám. V minulosti zastával vysoké manažerské pozice, například 18 let úspěšně ve společnosti Ford Motor Company, a to i na mezinárodní úrovni. Prošel také francouzským Peugeotem a mezi lety 2010 až 2019 šéfoval Hyundai Motor Czech.

Za jeho éry se značka Hyundai vyhoupla v prodejích mezi tuzemskou importérskou špičku, ale „proslavila“ se také provokativními reklamními kampaněmi či soudními spory s vlastními dealery.

Někteří neváhali vyvěsit před pražským importem korejské značky výzvy k odstoupení výkonného ředitele „Vladimíra“.

Prodejce zemědělských strojů

Po odchodu z Hyundaie Vladimír Vošický zastával tři a půl roku pozici výkonného ředitele společnosti Kvarto, která zastupuje v Česku řadu značek v oblasti zemědělské a stavební techniky, odkud jeho profesní cesta vedla k Nissanu/GACE.

Poděkování manažerovi

V souvislosti s pro mnohé nečekaným koncem jsme se ze stejného zdroje také dozvěděli, že vedení společnosti GACE Ing. Vladimíru Vošickému, za jím vykonanou obětavou práci a loajalitu, s níž jí pomohl v Česku nastavit nové standardy, při odchodu poděkovalo.

Zdroje Automakers

Related Post