Spread the love

Ministr Martin Kupka svolal na 28. března tiskové setkání na půdě ministerstva dopravy za účasti ředitele českého zastoupení Škody Auto Jiřího Maláčka, pověřence pro čistou mobilitu MD Jana Bezděkovského a ředitele Centra dopravního výzkumu (CDV) Jindřicha Friče.

Účastníci představili aktuální vývoj a ujednání v oblasti rozvoje tuzemské elektromobility, nové výzvy na podporu dobíjecích stanic či novinky na webuwww.cistadoprava.cz z dílny CDV, který se na tuto oblast specializuje.

„Dva roky od podpisu memoranda mezi hlavními investory do elektromobilní infrastruktury se můžeme pochlubit více než 2600 dobíjecími body, které můžou dle našich analýz uspokojit až 90 000 elektromobilů. Plníme tedy evropské požadavky na podporu jak domácích elektromobilistů, tak těch, kteří republikou projíždějí. Operační program doprava nadále počítá s přípravou dalších dobíjecích míst a plniček vodíku. V programu je na letošek připraveno pět miliard korun na dobíjecí místa a k tomu další miliarda na podporu výstavby plniček vodíku,“ uvedl Kupka.

Erich Handl, TK MDČR

Related Post