Spread the love

Zimní zahrada pražského hotelu Holiday Inn hostila 16. dubna novinářskou prezentaci elektrického Renaultu Scénic E-Tech. Cena modelu začíná v Česku na 1,085.000 korunách.

Vůz se chlubí 100% elektrickým pohonem a s rychlým dobíjením až 150 kW, s nímž trvá nabití z 15 na 80 procent stavu 37 minut. Dojezd na jedno nabití je pak dle WLTP 625 kilometrů při průměrné spotřeba 16,8–17,3 kWh/100 km. Vůz utáhne až 1,1 tuny těžký přívěs, sám váží v závislosti na výbavě přibližně 1,9 tuny a uveze až 599 kilogramů.

„Elektrický Scénic E-Tech nabízí kabinu navrženou pro pohodlí a komfort všech cestujících počínaje srovnatelným vnitřním prostorem navzdory kompaktním rozměrům a to díky speciální elektrické platformě, kolům posunutým do rohů, dlouhému rozvoru 2,78 metru, rovné podlaze a kompaktní baterii,“ uvedla mluvčí značky Jitka Skaličková.

Výsledkem je dostatek místa pro cestující s místem na kolena 278 mm a pro zavazadla s objemem zavazadlového prostoru 545 litrů.

Panoramatická Solarbay a důmyslná zadní loketní opěrka zvyšují komfort v kabině. Dále je ve voze multimediální systém OpenR Link s integrovanými funkcemi Google, zábavními a informačními aplikacemi a jedinečným zvukovým podpisem vozu, jenž je výsledkem výjimečné spolupráce s francouzským skladatelem elektronické hudby Jeanem-Michelem Jarrem.

Text a foto Bohumil Brejžek

Related Post