Spread the love

Volkswagen Financial Services zavedla v březnu pro svou firemní klientelu možnost vyzkoušet si elektromobilitu na vlastní kůži. A od té doby se nová půjčovna elektromobilů těší zájmu.

Nejčastější doba zápůjčky je 14 dnů a elektromobily jezdí nejen po celé České republice, ale i do zahraničí. Ohlasy klientů jsou s velkou převahou pozitivní a mnozí z nich na základě svých prvních větších zkušeností s elektromobilitou již vážně uvažují o kompletním nebo částečném přechodu na elektromobilitu.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo úspěšným projektem půjčovny elektromobilů vyvolat velký zájem našich firemních klientů o udržitelnou mobilitu s nulovými přímými emisemi,“ říká Vratislav Strašil, generální ředitel společnosti Volkswagen Financial Services.

Jednatel firmy Vratislav Strašil

„Největší poptávku registrujeme od českých dceřiných firem mezinárodních koncernů, jejichž mateřské společnosti ve svých ESG strategiích přecházejí k uhlíkové neutralitě. Co se týká sektorového členění, nejvíc elektromobilů si od nás půjčují firmy působící v energetických a technologických odvětvích,“ dodává Strašil.

Vytíženost vozového parku

Zájem o elektromobily z půjčovny společnosti Volkswagen Financial Services od jejího březnového startu strmě roste. Vytíženost vozového parku složeného z 10 elektricky poháněných vozidel reprezentujících různé automobilové segmenty dosáhla v září 86,6 % a v průběhu října se vyšplhala dokonce na 93 %. V aktuální nabídce jsou modely Audi Q4 e-tron Sportback, CUPRA Born, Škoda Enyaq, Škoda Enyaq Coupé, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Volkswagen ID. Buzz a Volkswagen ID. Buzz Cargo.

„Naši klienti si elektromobily půjčují nejčastěji na 14 dnů a podnikají s nimi také delší cesty nejen v rámci Česka, ale i do zahraničí. Chtějí si elektromobilitu důkladně vyzkoušet ve všech možných podmínkách provozu svého vozového parku, což přesně naplňuje záměr, s nímž jsme se do realizace projektu půjčovny elektromobilů pustili,“ bilancuje první půlrok elektromobilové půjčovny Vratislav Strašil.

„Nejvíc nás těší pozitivní ohlasy zákazníků po výpůjčce, které s velkou převahou dominují. Mnohé firmy na základě dobrých zkušeností s dlouhodobějším provozem elektromobilů již vážně uvažují o jejich zařazení do svého vozového parku. Některé firmy elektromobily dokonce už provozují a mají konkrétní plány na další rozšiřování vozového parku směrem k elektromobilitě,“ říká Vratislav Strašil a doplňuje: „A i v těch několika případech, kdy se firmy po zápůjčce rozhodly, že prozatím vzhledem ke svým specifickým požadavkům na mobilitu zůstanou u vozidel poháněných spalovacími motory, oceňují naši klienti nesporné přednosti elektromobilů, ať se jedná o jízdní dynamiku, nebo plynulost řízení.“

Za 500 Kč na den

Zákazníci si mohou v půjčovně elektromobilů společnosti Volkswagen Financial Services zvolit dobu pronájmu v rozsahu od 7 do 60 dní. Nájemné 500 Kč bez DPH za den zahrnuje pojištění vozidla s 5% spoluúčastí, nabíjecí kartu CHARGEE, která je k elektromobilům nabízena i v rámci operativního leasingu a pokrývá kompletní síť veřejných nabíječek, a servisní kartu s kontaktem na technickou asistenci. Počet ujetých kilometrů za den je omezen na 150 km, přičemž kilometry ujeté nad touto hranicí jsou zpoplatněny částkou 1,80 Kč bez DPH/km.

Elektromobily z půjčovny se předávají a vracejí u autorizovaného prodejce Porsche Praha-Prosek na Praze 8. Vozy ID. Buzz Cargo lze vyzvedávat a vracet také u společnosti Auto Heller Ostrava v Moravské Ostravě a Přívozu nebo Auto Vysočina v Jihlavě. Nabídka je určena pro firemní klienty s vozovým parkem čítajícím 5 a více vozů. Firmy při zapůjčení elektromobilu získají od společnosti Volkswagen Financial Services také kompletní nabídku financování včetně pojištění na míru jejich specifickým potřebám.

Zdroj: Volkswagen Financial Services

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *