Spread the love

Šéf značky SEAT Aleš Novák letos pokračuje ve sponzoringu Českého atletického svazu. Chystá se marketingově využít několik velkých meetingů, vrcholem bude olympiáda v Paříži.

SEAT a Český atletický svaz (ČAS) spolupracují 25. rokem, automobilka českou atletiku podporuje rozmanitými způsoby.

Svaz má od roku 1999 pro své potřeby k dispozici flotilu vozů SEAT a se značkou SEAT se setkávají také diváci na českých atletických mítincích a účastníci sportovních akcí projektů Atletika pro děti a Atletika pro rodinu s doprovodným programem pro rodiče a děti se zaměřením na pohyb a zábavu.

„SEAT je již čtvrt století hrdým a spolehlivým partnerem české atletiky! Mám proto velkou radost, že i v letošním roce se budeme setkávat na atletických mítincích po celém Česku a společně s fanoušky povzbuzovat nejlepší české atlety,“ říká Aleš Novák, ředitel divize SEAT společnosti Porsche Česká republika.

„Stejně jako v mnoha našich praktických, komfortních a bezpečných modelech pamatujeme i v naší podpoře české atletiky na rodiny s dětmi, které si mohou na řadě míst zasportovat v rámci Atletiky pro děti a pro rodinu pod vedením zkušených trenérů, a získat tak důležité dovednosti pro zdravý a úspěšný život.“

„Máme velkou radost, že naše dlouhodobá spolupráce se skvělým partnerem, jakým je SEAT, pokračuje i v roce 2024. Letošní atletická sezóna je totiž nabitá sportovními zážitky. Vedle závodů, jako je mezinárodní halový mítink Českého atletického svazu – Czech Indoor Gala, který se letos poprvé dostal do nejprestižnější série světové atletiky World Indoor Tour Gold, nás čeká také mistrovství republiky, halové mistrovství světa a mistrovství Evropy, ale především pak letní olympijské hry v Paříži,“ říká Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu.

„Díky značce SEAT finančně podporujeme přípravu samotných atletů, zvyšujeme úroveň domácích atletických mítinků a závodů, ale také rozvíjíme projekty, které rozpohybují nejen současnou, ale i budoucí generaci dětí. Příkladem je projekt Atletika pro děti, jenž prostřednictvím oddílů a klubů dává dětem možnost pravidelného pohybu, který je základem zdravého životního stylu.“

Série Mistrovství ČR

SEAT se v letošním roce bude prezentovat jako oficiální partner Českého atletického svazu mimo jiné v sérii mistrovství České republiky, kterou v únoru odstartuje halové mistrovství ČR mužů a žen v Ostravě a v listopadu završí mistrovství ČR v přespolním běhu mužů, žen a juniorů v Praze. Další atletické mítinky, na nichž budou nejlepší čeští atleti bojovat o titul mistra ČR, se v roce 2024 uskuteční v Poděbradech, Pardubicích, Zlíně, Jablonci nad Nisou, Táboře a Praze-Běchovicích.

SEAT se v souladu s dlouhodobou podporou české atletiky zaměřuje také na nejmenší sportovce a rodiny s dětmi, jimž usnadňují vstup do světa atletiky a sportu úspěšné projekty Atletika pro děti a Atletika pro rodinu. Organizátoři těchto akcí se snaží vést děti k přirozenému osvojování základních pohybových dovedností. Všestranná atletika zaměřená na rozmanité pohybové aktivity od běhu přes skok až po hod je pro získání základů zdravého pohybu a vývoje ideální. Malí sportovci se pak mohou po této základní atletické přípravě rozhodnout, zda chtějí pokračovat s výkonnostní atletikou nebo se věnovat jinému sportu.

Kooperace od roku 1999

Český dovozce automobilů SEAT uzavřel první partnerskou smlouvu s Českým atletickým svazem v roce 1999, ale úspěšné české atlety podporoval zápůjčkami svých vozů již před tímto krokem. Vozy SEAT od té doby zajišťují spolehlivou mobilitu výjimečným českým atletům, trenérům a funkcionářům ČAS. Fanoušci atletiky se s automobily značky SEAT setkávají také na významných atletických mítincích. SEAT je rovněž dlouhodobým partnerem projektů Atletika pro děti a Atletika pro rodinu.

Mezi nejprestižnější akce, realizované doposud v rámci vzájemné spolupráce značky SEAT a Českého atletického svazu, patří halové mistrovství Evropy v atletice, které se uskutečnilo v březnu 2015 v Praze. Dalším významným mítinkem byl Kontinentální pohár 2018 pořádaný v Ostravě.

Zdroj: SEAT, Zorka Mašková

Related Post