Spread the love

Citroën zvolil holešovický hotel Absolutum pro národní premiéru faceliftu Berlinga. Novinku 9. května představili ředitel značky František Neuman, produktový manažer Jindřich Hanzlík, Lenka Martinová a Linda Šedá za marketing a PR.

Berlingo se vyrábí od roku 1996 jeho produkce už přesáhla hranici tří milionů kusů. V roce 2022 bylo Berlingo nejprodávanějším modelem Citroënu u nás, když se ho prodalo víc kusů (1044), než malého modelu C3. Loni mu patřila třetí příčka a letos po čtyřech měsících je mezi Citroëny druhé.

Hokus pokus, který nevyšel

Když se francouzská automobilka se v roce 2022 rozhodla, že u modelu Berlingo skonči se spalovacími motory a vše vsadí na elektromobilitu, leckdo nechápavě kroutil hlavou. Být po bruselsku „in“ se ale značce moc nevyplatilo, protože se prodeje výrazně snížily.

Proto přišel nedávno na svět facelift, ve kterému se už zase radostně nabízejí spalovací motory, včetně ideologicky nenáviděných dieselů, které budou jistě prodejně opět úspěšné. A elektrickou verzi si mohou pořídit ti, kdož o ni mají zájem. Z letos celkem 398 registrovaných vozů Berlingo připadlo u nás za první čtyři měsíce na čistě elektrické verze 15 kusů.

Cílí na rodinu i podnikání

Nejnovější Citroën Berlingo je v nabídce jak v osobní verzi s pěti až sedmimístným variabilním interiérem, tak jako užitková dodávka s nákladovým prostorem o objemu 3,5 m3 u prodlouženého provedení. Do kratší se vejdou 3 m3.

Známé přednosti Berlinga jako je všestranná využitelnost interiéru, cestovní komfort, logické a snadné ovládání, vysoká úroveň bezpečnosti a hospodárnost v provozu, jsou u nejnovější verze ještě zlepšeny.

Nechybí moderní infotainment, což spolu s atraktivním vzhledem řadí novinku do špičky v dané kategorii.

Po dvou variantách délky, výbavy a pět motorizací

Faceliftované Berlingo je nabízeno v délkách 4403 a 4753 mm, s dvěma úrovněmi výbavy, třemi variantami benzinových motorů, jednou naftovou, v obou případech s možností volby mezi mechanickou šestistupňovou převodovkou nebo osmistupňovým automatem. Nechybí samozřejmě ani čistě elektrický pohon.

Atraktivní záruky

Nový Citroën Berlingo přináší také zajímavé možnosti záruk, spojených s asistenčními službami, a to v kombinacích od tří až do osmi let, resp. ujetí od 80 000 do 200 000 km. Tříletá je spojená s limitem ujetí až 200 000 km, osmiletá při ujetí do 80 000 km s alternativní možností připlacení si za záruku při větších nájezdech km.

Ceny vozu

Ceny začínají u kratší základní benzinové osobní verze od 565 tisíc korun, prodloužená verze začíná na 655 000 kč, naftová je od 605 tisíc a elektrická od 920 000 kč. Dodávkové modely Berlinga začínají na ceně o 15 tisíc nižší.

Neuman čeká zlepšení prodejů celé značky

Generální ředitel importu Citroënu František Neumann při prezentaci uvedl: „Očekáváme, že facelift Berlinga přinese nejen zajímavé oživení ve stále oblíbenější kategorii velkoprostorových automobilů pro rodinu a podnikání, ale také významnou měrou přispěje ke zlepšení prodejních výsledků značky Citroën“.

Karel Beránek, Holešovice

 

Related Post