Spread the love

Značka Volkswagen Užitkové vozy měla výroční tiskovku v Hannoveru. V rámci konference představila ve světové premiéře nový model ID. Buzz GTX1 o výkonu 250 kW.

„Nejvýkonnější Bulli všech dob, se dvěma rozvory náprav a dvěma velikostmi akumulátorové baterie, volitelně 5, 6 nebo 7 sedadel, k tomu sériově dodávaný pohon všech kol – optimální tažná síla a trakce v každé jízdní situaci. Tento vůz by se vlastně měl jmenovat ID. Buzz GTXXL! To je skvělý začátek roku 2024,“ nastiňuje Lars Krause, člen představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy odpovědný za prodej a marketing.

ID. Buzz GTX je ve verzi s normálním rozvorem vybaven novou sadou akumulátorů s využitelnou kapacitou 79 kWh. Verze s prodlouženým rozvorem náprav (plus 250 mm) je napájena z rovněž nové akumulátorové baterie o využitelné kapacitě 86 kWh.

Obě verze GTX mají společný sériově dodávaný pohon všech kol 4MOTION a předběžný údaj zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 6,5 sekundy. Předprodej modelu ID. Buzz GTX bude zahájen v létě.

Ohlášená produktová ofenziva

Volkswagen Užitkové vozy odpálí dle vlastního vyjádření v roce 2024 ohňostroj nových modelů. Lars Krause v průběhu výroční tiskové konference v Hannoveru uvedl:

„Zaprvé to bude Nová California2 s neuvěřitelně vysokým počtem fanoušků! Od loňského představení koncepčního vozu se již těším na světovou premiéru, k níž dojde letos v létě. Zadruhé budeme mít nový model Transporter2, který bude nástupcem legendárního modelu T6.1. Ale dnešní den patří zcela jiné raketě. A to tomuto fantastickému vozu, jímž je nový ID. Buzz GTX.“

Zdroj: TK VW Užitkové

Related Post