Spread the love

Škoda Auto svolala evropské novináře na premiéru nové verze modelu Kodiaq do španělské Barcelony. V průběhu dvou týdnů předvedla novinku na trasách mezi letištěm a golfovým resortem Camiral, specifikace vysvětloval šéf produktu automobilky Jiří Dytrych.

Druhá generace modelu je větší a je vybavena novým infotainmentem, včetně na přání dostupné 13” obrazovky a head-up displeje. Multifunkční otočné ovladače s manuálními ovládacími prvky a 10” virtuální kokpit jsou součástí standardní výbavy. Hlasové ovládání bude od poloviny roku 2024 pokročilejší díky integraci chatbota ChatGPT založeného na umělé inteligenci.

Velké SUV má v nabídce pět pohonných jednotek s výkony od 110 do 150 kilowattů, které se vždy pojí s automatickou převodovkou DSG. Nabídka motorů zahrnuje rovněž plug-in hybridní verzi s dojezdem na elektřinu více než 100 km a základní mild-hybridní pohonnou jednotku.

Dva vrcholné motory se standardně pojí s pohonem všech kol. Svou premiéru měly v Barceloně také Matrix-LED přední světlomety s vyšším světelným výkonem a adaptivní podvozek.

Erich Handl, Barcelona, Video: Luděk Kortus

Related Post