Spread the love

V prostorách Tréninkové akademie Porsche Česká republika ve Zlatníkách u Prahy přestavili manažeři importu značky Volkswagen trojici nových modelů – ID. Buzz Long, devátou generaci Passatu a třetí generaci Tiguanu.

Produktovou prezentaci zahájili Jakub Šebesta, vedoucí divize Volkswagen osobní vozy, Mirka Cimrová, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy a Lenka Vaňková, nová šéfka komunikace obou divizí.

Prostor pro cestování – ID. Buzz Long

S velkým nadšením prezentoval prodlouženou verzi modelu ID. Buzz Martin Pokorný, který ji označil za jeden z nejprostornějších elektromobilů na trhu, s místem pro pět, šest nebo až pro sedm osob, velkým zavazadlovým prostorem a využívajícím množství nejmodernějších technologií.

Long je o 250 mm delší než základní verze a měří bez čtyř mm pět metrů. Nabití akumulátorové baterie při nabíjecím výkonu 200 kW je pouhých 25 minut. Import očekává, že verze Long, spolu s verzí GTX (s pohonem 4×4 s krátkým i dlouhým rozvorem), jejichž předprodej začne v létě, se na českém trhu budou prodávat od podzimu, najde u nás padesát až sto svých zákazníků.

Devátá generace Passatu

Nejnovější verze modelu Passat představil Radim Sadílek, který připomněl, že od roku 1973 bylo vyrobeno už na 34 milionů kusů těchto zákaznicky velmi oblíbených kombi a v menší míře prodávaných sedanů. Za hlavní charakteristické znaky nové generace označil mimořádný důraz na komfort, prostornost, technologie, kvalitu, efektivitu a jízdní dynamiku.

Téměř pět metrů dlouhé kombi má vynikající aerodynamiku s hodnotou součinitele odporu vzduchu Cd = 0,25, což přispívá nejen k hospodárnější jízdě, ale tak nižší hlučnosti. Paleta pohonných jednotek obsahuje benzinové, naftové i plug-in hybridní verze s rozpětím výkonu od 90 do 200 kW. Ceny Passatu Combi začínají od 999 900 Kč s DPH, vždy se samočinnou převodovkou.

Nastupuje nový Tiguan

Ač se to nezdá, model Tiguan je ve výrobě už od roku 2007, dosáhl výroby více než sedmi milionů kusů a stal se jedním z bestseelerů značky VW poslední doby. U nás je druhým nejprodávanějším modelem z portfolia VW (po Golfu). Přestože v nejnovější verzi přibyl na délce o 30 mm, stále patří svými 4,539 mm do kategorie kompaktních SUV.

Nabízí velmi solidní vnitřní prostor pro pět cestujících a 650 l zavazadel, pohodlí, bezpečnost a na SUV excelentní aerodynamiku s Cd = 0,28. Nabídka motorů zahrnuje benzinové, hybridní, naftové a plug-in hybridní jednotky. Nechybí samozřejmě ani pohon 4×4, ovládání jízdních režimů nebo atmosféry v interiéru. Cenově startuje nový Tiguan od 899 900 Kč.

Špičkové technologie

Ve výbavě obou novinek – Passata i Tiguana – nechybí nejnovější verze inteligentních světlometů IQ. Light LED Matrix s dalekým dosahem a několika režimy svícení, nebo adaptivní regulace podvozku DCC pro, u modelu Passat. Zajímavý je také další, uživatelsky atraktivní asistenční systém Park assist Pro s možností dálkového ovládání a paměťovou funkcí.

Obě novinky osobních vozů mají velkou naději na zákaznický úspěch, Tiguanů bylo u nás loni registrováno přes 2 a půl tisíce kusů. U elektrického ID. Buzzu Long se necháme překvapit.

Karel Beránek, Zlatníky

Related Post