Spread the love

Italská Alfa Romeo jen týden po premiéře rozhodla o přejmenování malého crossoveru Milano na Junior. Ustoupila tak tlaku italské vlády v čele s ministrem ekonomického rozvoje Adolfem Ursem. Auto pojmenované po Milánu se prý nemůže vyrábět v Polsku.

Novinka se má vyrábět v polských Tychách, jako jediná alfa mimo Itálii. „Auto pojmenované Milano se nemůže vyrábět v Polsku,“ řekl Urso minulý týden pro Automotive News s odkazem na zákon proti produktům, které mají italsky znějící jména, ale nejsou ve skutečnosti italské.

„Tento zákon uvádí, že nelze dávat indicie, které budou plést spotřebitele. Takže auto pojmenované Milano se musí vyrábět v Itálii. Jinak je to zavádějící, a to je zakázané,“ dodal.

Původně se zpráva šířila jako pouhý spor, ovšem automobilka překvapivě rychle reaguje a název Milano již pro tento vůz nebude používat.

„Přestože Alfa Romeo věří, že název splňuje všechny zákonné požadavky a že existují záležitosti mnohem důležitější než název nového vozu, rozhodla se Alfa Romeo změnit jej z Milano na Alfa Romeo Junior v duchu podpory vzájemných vztahů,“ stojí v tiskovém prohlášení automobilky.

Zdroj: novinky.cz

Related Post