Spread the love

Mluvčí Renaultu Jitka Skaličková ohlásila nový přírůstek v ambasadorské stáji značky. Letecký akrobat jezdí v Australu a bude propagovat i model Rafale, který má stejný název jako francouzské stíhačky.

Letecká akrobacie není jen o samotném létání. Je to disciplína, která vyžaduje složitou fyzickou i psychickou přípravu, koncentraci na detaily a neustálé zdokonalování se ve světě technického pokroku, nových technologií a inovací. Toto jsou podle Renaultu hlavní důvody, které nás vedly ke spojení image leteckého akrobata Lukáše Pařízka se značkou a zejména v budoucnu s novým modelem Renault Rafale.

« Lukáš Pařízek si pred několika dny převzal vůz Renault Austral E-Tech full hybrid 200 k ve verzi Esprit Alpine v barvě šedá schiste satin v kombinaci s černou střechou, který ho bude provázet až do doby, kdy uvedeme na český trh nový model Renault Rafale, jehož letecký odkaz je v historii Renaultu hluboko zapsán », poznamenala Skaličková.

Nový Renault Austral je prvním modelem v nabídce Renault, který využívá výhod nové  platformy CMF-CD Aliance. Platforma je navržena tak, aby podporovala různé typy hybridizace, a umožňuje vybavit Nový Austral inovativními elektrifikovanými pohonnými jednotkami.

Body z Mistrovství Evropy

Na Mistrovství Evropy v italském Pavullo nel Frignano v září letošního roku ukázal Lukáš Pařízek, nováček v elitní kategorii Unlimited svůj talent a odhodlání. S odhodláním a touhou uspět předčil očekávání a obsadil 12. místo mezi 24 nejlepšími evropskými akrobaty.

V týmovém hodnocení dosáhli Lukáš Pařízek s Martinem Šonkou historického milníku – získali titul vicemistrů ! Od dob, kdy se akrobacie začala dělit dle náročnosti na kategorie Unlimited a Advanced, se jedná o první týmovou medaili v motorových akrobatů v kategorii Unlimited pro Českou republiku. Tento úspěch je důkazem dovedností českých akrobatických pilotů a nepochybně je důvodem k hrdosti pro celou Českou republiku a samozřejmě pro Aeroklub České republiky.

Zdroj a foto: Renault

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *