Spread the love

Pražská soukromá Unicorn Vysoká škola pořádá 24. listopadu další ze svých konferencí, tentokrát věnovanou elektromobilitě. Jubilejní 10. ročník jednodenní on-line konference nese název Electromobility: The Future Is Now. Na téma trendů, technologií a inovací v oblasti eMobility vystoupí řada expertů.

Konference, konané pravidelně od roku 2013, se snaží propojit přední mezinárodní odborníky z praxe a zprostředkovat tak studentům Unicorn Vysoké školy i široké veřejnosti unikátní vhled do aktuálního dění v dané oblasti.

„Chystané téma elektromobility nebude výjimkou, veřejnost i naši studenti budou mít možnost vyslechnout si například přednášku odbornice na městskou mobilitu Sary Teige Kalsås z norského Osla, která vystoupí s přednáškou Cesta k městům s nulovými emisemi,“ láká rektor Unicorn Vysoké školy Jan Čadil a dodává, že Oslo je právem považováno za hlavní město eMobility, protože nikde jinde nejezdí tolik elektromobilů a nikde není hustota dobíjecí infrastruktury tak vysoká jako právě v norské metropoli. Oslo navíc chce být do roku 2030 prvním bezemisním městem na světě.

Díky tomu, že Unicorn Vysoká škola je součástí tuzemské skupiny Unicorn, která kromě informačních systémů a řešení z oblasti IT, poskytuje prostřednictvím své firmy ChargeUp také komplexní řešení pro dobíjení elektromobilů, má k tématu opravdu blízko.

„Cílem konference je zasadit téma eMobility do evropského kontextu a poskytnout účastníkům konference srovnání v pohledu na oblast eMobility prostřednictvím různých typů hráčů na trhu s eMobilitou. Tímto trendem se dnes zabývá skutečně ‚celý svět‘ a přechod od spalovacích motorů k elektromobilitě je zejména v osobní dopravě neodvratný,“ myslí si obchodní ředitel společnosti ChargeUp Daniel Ševčík.

ChargeUp, za kterou na konferenci vystoupí obchodní manažerka Lenka Rychtářová, nabízí komplexní softwarový produkt ChargeUp pro řízení a monetizaci dobíjecí infrastruktury, špičkové dobíjecí stanice a služby spojené s elektromobilitou, jako jsou například konzultace, instalace stanic nebo e-mobility helpdesk pro řidiče.

„Oblast eMobility je aktuálně jedním z nejrychleji rostoucích odvětví v Evropě. I my expandujeme do zahraničí, a proto naše společnost letos vyroste minimálně dvojnásobně oproti loňsku. Aktuálně náš cloudový produkt ChargeUp CPO pro řízení dobíjecí infrastruktury poskytujeme švédskému městu Göteborg a také nově ‚hlavnímu městu elektromobility‘ norskému Oslu, kde aktuálně řídíme 2 500 dobíjecích bodů,“ uzavírá Daniel Ševčík.

Přestože je elektromobilita celosvětově na vzestupu a počet elektrických či hybridních vozů každoročně roste o desítky procent, udržet se na špici není vůbec jednoduché. „Abyste se v nabíjení elektromobilů stali lídrem v oboru, vyžaduje to roky tvrdé práce a není to vůbec jednoduché. I když máte skvělý software, hardware, dodávky energie, výstavbu a dokonce i servis nabíjecích stanic, udržet se na špici je ještě těžší. Spadnout můžete během několika týdnů nebo dokonce dnů,“ upozorňuje další z řečníků konference Wulf Schlachter, majitel společnosti DXBe Management a jeden z průkopníků eMobility v Evropě.

Na konferenci, která se koná online 24. listopadu od 9:30, se můžete zdarma registrovat na webu Unicorn Vysoké školy. Najdete zde také podrobné informace o programu a medailonky jednotlivých řečníků, mezi nimiž budou také:

· Lukáš Kovanda – Hlavní ekonom Trinity Bank, který se bude věnovat ekonomickým aspektům elektromobility.

· Arjan van der Eijk – provozní ředitel společnosti E.ON Drive Infrastructure, který představí aktuální trendy v oblasti výstavby největší evropské sítě hyperchargerů.

· Lenka Rychtářová – obchodní manažerka společnosti ChargeUp.

Zdroj: UNICORN VYSOKÁ ŠKOLA

Soukromá vysoká škola v Praze, která se zaměřuje na výuku informačních technologií, datové analýzy a businessu. Škola, která je v Česku jedinou vysokou školou s plně akreditovaným online vzděláváním, nabízí bakalářské a magisterské studijní programy, které jsou akreditovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Unicorn Vysoká škola klade důraz na propojení výuky s praxí. Studenti mají možnost účastnit se odborných stáží u významných IT firem, jako je například Google, Škoda Auto nebo Microsoft. Absolventi školy jsou tak dobře připraveni na nástup do kariéry a mají šance na uplatnění na trhu práce.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *