Spread the love

Společnost Ford Pro bodovala hned ve dvou anketách, a to International Van of the Year (IVOTY) a International Pick-up Award (IPUA), a to se svým novým modelem Transit Custom van a novou generací pick-upu Ranger.

Ford Pro získal ocenění IVOTY a IPUA ve stejném roce již třikrát – více než kterýkoli jiný výrobce – po dvojnásobném vítězství v letech 2013 a 2020.

Ocenění byla předána během speciálního ceremoniálu na veletrhu užitkových vozidel Solutrans ve francouzském Lyonu a dále potvrzují pozici společnosti Ford Pro jako lídra na evropském trhu užitkových vozidel.´

Tim Slatter, viceprezident produktových programů společnosti Ford, při přebírání ocenění jménem společnosti Ford Pro řekl: „Týmy Ford po celém světě, které se snaží dodávat zákazníkům produkty s vysokou kvalitou, mohou být nyní nesmírně hrdé. Jsme rádi, že porota ocenila přednosti našich nejnovějších užitkových vozů, které byly zkonstruovány s cílem podporovat potřeby zákazníků napříč všemi profesemi.“

Transit Custom získal titul IVOTY

Odborná porota složená z 25 novinářů specializujících se na užitkové vozy zvolila vítězem soutěže IVOTY 2024 nový Ford Transit Custom.1,2Nová generace dodávky Ford Pro, která je lídrem ve svém segment 3 e v Evropě začala prodávat na začátku letošního roku a nabízí dosud nejširší výběr variant a zavádí jedinečné digitální a zákaznické funkce, jako je modem 5G pro superrychlou konektivitu, 4 aktualizace softwaru pro více než 30 modulů vozidla, asistent pro doručování, který dokáže ušetřit více než 20 sekund na jedno zastavení, ýklopný volant a různé provedení modelu, který navazuje na měřítka produktivity stanovená jeho předchůdci.

Hans Schep, generální ředitel Ford Pro Europe, řekl: „Jsme velmi hrdí na to, že porota IVOTY udělila toto prestižní ocenění novému Transitu Custom. Nový Transit Custom je vedoucí jednotunovou dodávkou mezi evropskými zákazníky a byl navržen a zkonstruován tak, aby splňoval jejich nejrůznější potřeby. Vedle oceněného dieselového vozu budou mít zákazníci brzy na výběr také elektrické a PHEV verze. Každý model je nabitý inovacemi a superrychlým připojením k softwarovému ekosystému Ford Pro, který pomáhá rozvoji podnikání našich zákazníků.“

Jarlath Sweeney, předseda soutěže International Van of the Year, řekl: „Za vítězství v soutěži Mezinárodní dodávka roku 2024 si Ford Transit zaslouží pochvalu. Je to již popáté, co Ford Transit získal cenu IVOTY, poprvé v letech 2001 a 2007 s tehdejším všestranným modelem. Krátce po uvedení na trh si titul v roce 2013 zajistila nová generace samostatné jednotunové varianty – Transit Custom – poté v roce 2020 a nyní také pro rok 2024. Gratulujeme k tomuto významnému úspěchu.“

Transit Custom byl loni nejprodávanější jednotunovou dodávkou v Evropě 3 a také celkově nejprodávanějším vozem ve Velké Británii v letech 2021 a 2022. Zcela nový model se vyrábí v nejmodernějším montážním závodě Ford Otosan v Yeniköy v Turecku.

Ranger si odváží ocenění pro pickupy

Po náročném testování na silnici i v terénu, které porota IPUA provedla na začátku tohoto roku v Řecku, získal Ford Ranger 5,2již potřetí korunu IPUA a vytvořil tak nový rekord.

Ranger je nejvíce globálním produktem společnosti Ford; byl vyvinut designéry a inženýry v australském technickém centru Fordu, vyrábí se v šesti továrnách Fordu na čtyřech kontinentech a zákazníci si ho oblíbili i v Evropě. Posledních osm let je Ranger nejprodávanějším pick-upem v regionu a tvoří téměř polovinu všech prodejů pick-upů v Evropě.3

Nový model je díky svým terénním schopnostem,6vytříbeným jízdním vlastnostem a bezprecedentní úrovni konektivity a technologií oblíbený u firemních i soukromých uživatelů. Ford Pro nedávno představil Ranger PHEV 7 první evropský pick-up s plug-in hybridním pohonem (PHEV), který skvěle kombinuje schopnosti elektrického pohonu s všestranností modelu Ranger.

Ranger vyhodnotila jako vítěze porota složená z odborných novinářů z Evropy a také z Jihoafrické republiky, kde se nachází továrna Ford Silverton, kde se Ranger vyrábí pro zákazníky v Evropě.

Zdroj: FMC, tiskové středisko

Ford Transit Custom má dle metodiky WLTP v kombinovaném režimu homologované emise CO2 184-223 g/km a spotřebu paliva 6,8-11,3 l/100 km.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva/elektřiny, emisí CO2 a dojezdu na elektřinu byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EU) 2017/1151 v aktuálním znění. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

Belgie, Velká Británie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko.

K využívání funkcí dálkového přístupu je zapotřebí mobilní aplikace FordPass Pro, modem FordPass Connect a bezplatně poskytované online služby (podrobnosti viz podmínky FordPass). V důsledku dalšího vývoje technologií/mobilních sítí/automobilů může časem dojít k omezení funkčnosti nebo vyřazení z provozu některých online funkcí. Součástí balíku online služeb není Wi-Fi hotspot.

Ford Ranger diesel má dle WLTP homologované emise CO2 217-340 g/km a homologovanou spotřebu paliva 8,3-13,8 l/100 km.

Před jízdou v terénu si vždy prostudujte návod k obsluze, seznamte se s terénem a náročností trasy a používejte vhodnou bezpečnostní výbavu.

Oficiálně homologovaný dojezd bude zveřejněn před zahájením prodeje. Dle metodiky WLTP. V závislosti na provedení vozu a konfiguraci akumulátoru lze s plně nabitým akumulátorem dosáhnout dojezdu až 45 km. Skutečný dojezd se může lišit v důsledku různých faktorů (např. povětrnostní podmínky, styl jízdy, profil trasy, stav vozidla, stáří a stav lithium-iontového akumultoru).

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *