Spread the love

Skupina Stellantis ohlásila akvizici systému umělé inteligence, modelů strojového učení, práv duševního vlastnictví a patentů CloudMade, společnosti, která se zabývá vývojem inovativních inteligentních automobilových řešení založených na velkých objemech dat.

Tato akvizice podpoří střednědobý rozvoj platformy STLA SmartCockpit a posílí softwarovou strategii skupiny Stellantis definovanou v plánu Dare Forward 2030.

Ekosystém umělé inteligence vytvořený společností CloudMade s integrovaným grafickým uživatelským rozhraním je etalonem trhu v oblasti kitů pro vývoj softwaru a cloudových služeb pro sběr a analýzu dat v automobilovém průmyslu. V uplynulém desetiletí byl také klíčovou součástí transformace zákaznické zkušenosti v oblasti automobilů a mobility.

„Akvizice průkopnických schopností společnosti CloudMade v oblasti umělé inteligence urychlí vývoj našeho programu STLA SmartCockpit a pomůže nám dosáhnout cílů stanovených v plánu Dare Forward 2030,“ uvedl Yves Bonnefont, softwarový ředitel skupiny Stellantis. „Díky této přizpůsobitelné technologii a s využitím našeho stále většího vozového parku automobilů vybavených konektivními funkcemi budeme moci rychleji a pružněji vytvářet inteligentní řešení mobility, abychom naše zákazníky potěšili personalizovanými zážitky ve voze i v mobilních zařízeních.

V rámci akvizice se ze skupiny Stellantis přesune 44 inženýrů a softwarových vývojářů specializovaných na vývoj technologií umělé inteligence do společnosti CloudMade.

„Máme z této dohody velkou radost,“ uvedl Jim Brown, zakladatel a technický ředitel společnosti CloudMade. „Tým se těší na prohloubení spolupráce se skupinou Stellantis, která přinese nové funkce do kokpitu vozidla.“  

Rámcová architektura společnosti CloudMade umožňuje maximalizovat hodnotu dat pomocí tří metod učení: personalizovaného učení, které předpovídá chování jednotlivce v konkrétní situaci; učení vozového parku, které využívá data ze senzorů k detekci a sdílení dat z reálného světa; a kohortového učení, které kombinuje data z reálného světa s daty od skupin lidí, kteří se vzájemně liší charakteristickými vlastnostmi.

Softwarová technologie společnosti CloudMade podpoří strategii skupiny Stellantis zaměřenou na vývoj produktů inteligentní mobility a zlepšení zákaznických zážitků pomocí personalizovaných funkcí, díky nimž bude jízda bezpečnější, život jednodušší a cesta zábavnější.

Služby a produkty zahrnují:

  • Prediktivní údržba a diagnostika, které proaktivně identifikují a plánují potřeby údržby vozu a následně upozorňují uživatele.
  • Personalizované funkce ve vozidle, které se přizpůsobují individuálním preferencím klienta, jako je ovládání klimatizace, jízdní styl či výběr oblíbené hudby.
  • Speciální a personalizovaný hlasový asistent, který poradí s funkcemi vozu či zodpoví otázky týkající se konkrétního modelu.
  • Optimalizované funkce pro plánování tras, nabíjení baterie elektromobilů a další činnosti dle zvyklostí řidiče.
  • Pokročilá navigace a mapové podklady, které budou poskytovat aktuální mapy a informace o provozu v reálném čase.
  • Cílené funkce pro správu vozového parku, které firemním zákazníkům umožní optimalizovat harmonogramy dodávek, zkrátit dobu cest a využití zdrojů, zvýšit produktivitu a výkonnost elektromobilů a v neposlední řadě usnadnit sledování a správu celého vozového parku.

Díky této akvizici bude skupina Stellantis schopna vyvíjet komplexní funkce vestavěných navigací. Dále skupina získá nástroje pro bezpečnější a efektivnější ochranu a správu osobních údajů klientů. A v neposlední řadě skupina bude moc svým vývojářům softwaru poskytnout vývojové kity pro tvorbu modelů na míru.

Zdroj: Peugeot, Radka Matthey

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *